Zvanična vinjeta Mađarska online - Kupite e-vinjetu za Mađarsku

Kupovina mađarske vinjete karticom, Apple Pay i Google Pay za minut bez kreiranja naloga.
SMS Potvrda - Bez Naknade, Slobodno!

* Godišnji nacionalni i godišnji okružni e-nalepnici za motocikle mogu se kupiti po cenama koje odgovaraju kategoriji cena D1.

Informacije o kupovini mađarske e-vinjete

Nema više čekanja u redu i nalepnica! Kupite e-vinjetu i izbegnite plaćanje kazne!

Autoputevi i brzi putevi u Mađarskoj se često klasifikuju kao putevi sa naplatom putarine. Možete kupiti elektronsku vinjetu pre nego što krenete na put!

U skladu sa važećim zakonskim odredbama, e-vinjeta se mora uvek kupiti za deonice koje podležu naplati putarine pre ulaska na date deonice (praktično pre putovanja). Naknadna kupovina vinjete ne pruža retroaktivno pravo korišćenja puta, tako da se retroaktivno kupljene vinjete i dalje smatraju neovlašćenim korišćenjem puta i rezultiraće naplatom kazne.

60-minutni grejs period nakon ulaska na put je izuzetak. To znači da ako u roku od 60 minuta od ulaska na put kupite vinjetu, nećete morati da platite kaznu. Važno je napomenuti da je neophodno da date tačne informacije pri kupovini kako bi vinjeta koju kupite bila važeća: broj registarskih tablica, oznaku zemlje, kategoriju vozila i period važenja vinjete.

Mađarska vinjeta online - Tok kupovine

D1 vinjeta

Odaberite kategoriju svog vozila i vrstu vinjete (1-dnevna, 10-dnevna, mesečna, godišnja županijska, godišnja nacionalna)

D2 vinjeta

Odaberite period važenja, sa posebnom pažnjom na datum početka važenja vinjete

Vinjeta za autoput

Unesite broj registarskih tablica. Obratite pažnju na 'zemlju registracije!

D1M vinjeta

Popunite informacije o plaćanju i nastavite sa plaćanjem

U vinjeta

Srećan put!

Kupi vinjetu

Prednosti e-vinjete

Sa e-vinjetom više ne morate da izlazite sa autoputa kako biste kupili vinjetu. Kamere na putu snimaju vaše registarske tablice i upoređuju ih sa tablicama iz baze kupljenih vinjeta.

Ukoliko podesite dan kupovine vinjete kao početni dan važenja svoje vinjete, vinjeta važi od trenutka kupovine. U slučaju da plaćate vinjetu karticom, vinjeta se validira nakon što uplata legne na naš račun – toga dana počinje da važi vaša vinjeta.

Nakon odabira kategorije vozila i perioda važenja vinjete, unesite broj registarskih tablica. Potom podesite datum početka važenja vinjete i platite karticom, putem Apple Pay ili Google Pay svoju vinjetu online. Sačekajte potvrdu o uspešnoj kupovini, i onda bezbrižno krenite u vožnju autoputem.

Lako je i pouzdano: na mail ćete dobiti račun nakon kupovine, koji ne morate štampati i lepiti na vozilo.

Niste dobili mail sa potvrdom?

Ponovo pošalji potvrdu

Vrste vinjeta i period važenja

Dnevna
1 day e-vignette
1-dnevna e-vinjeta:
Važi na svim putevima u Mađarskoj, od trenutka kupovine do ponoći istog dana. Ukoliko se kupi unapred, važi od 0:00h dana za koji je kupljena, do ponoći tog dana.
Nedeljna
10 days e-vignette
10-dnevna e-vinjeta:
Ova vinjeta važi od početnog datuma koji kupac odredi i još 9 dana od tog dana, ukupno 10 kalendarskih dana za redom, do 24:00h desetog dana.
Mesečna
1 month e-vignette
Mesečna e-vinjeta:
Ova vinjeta važi od početnog datuma koji odabere kupac do do 24:00h istog dana narednog meseca. Ako taj dan (na primer 31.) ne postoji u mesecu isteka, onda do 24:00h poslednjeg dana u mesecu.
Županijska
Regional e-vignette
Županijska e-vinjeta:
Ova vinjeta važi za sve puteve u okviru izabrane županije od trenutka kupovine do ponoći 31. januara naredne godine. Može se kupiti više županijskih vinjeta, za više različitih županija istovremeno.
Godišnja
1 year e-vignette
Godišnja e-vinjeta:
Ova vinjeta važi od trenutka kupovine do ponoći 31. januara naredne godine. Godišnja vinjeta važi od trenutka kupovine i ne pruža retroaktivno pravo na korišćenje autoputa.
Vinjeta za nekoliko meseci
Several months e-vignette
Vinjeta za nekoliko meseci
Ovo se odnosi na kupovinu kombinacije mesečnih vinjeta za 2,3,4 ili 5 meseci. Važi za sve puteve sa naplatom putarine u Mađarskoj. Kombinovanje mesečnih vinjeta sredinom godine pruža pogodnosti kao da ste kupili godišnju vinjetu.

Kategorije naknada za mađarske vinjete

Sistem e-vinjeta u Mađarskoj obuhvata putnička vozila (i njihove prikolice), motocikle i kamione do 3,5t, i za svaki tip vozila možete kupiti dnevnu, nedeljnu, mesečnu, godišnju nacionalnu ili godišnju županisjku vinjetu.

Kategorije vozila u sistemu vinjete baziraju se na podacima sa sertifikata o registraciji vozila. Dozvoljeni broj putnika određuje se brojem navedenim u saobraćajnoj dozvoli vozila (S.1. - broj sedišta uključujući vozača) a ne brojem vidljivih sedišta.

D1 category vignette
Vozila za prevoz do 7 osoba i njihove prikolice.
D2 category vignette
Vozila za prevoz više od 7 osoba, teretna vozila do 3,5t i mobilne kuće.
D1m category vignette
Motocikli.
U category vignette
Prikolice koje vuku vozila kategorije D2.

Benefiti kupovine mađarske autocestne vinjete online

The largest Hungarian online motorway vignette retailer Najveći mađarski distributer vinjete
Reliable, authorised reseller partner Pouzdan, ovlašćen distributer vinjeta
Resend vignette via e-mail Ponovo pošalji vinjetu na email
No need to print the vignette, stick it on the windscreen Nije neophodno da štampate i lepite vinjetu na vetrobransko staklo
Immediate confirmation, quick purchase Momentalna potvrda kupovine, brza kupovina
Be safe when crossing borders, avoid fines Budite bezbrižni kada prelazite granicu, izbegnite potencijalne kazne
Brza korisnična podrška dostupna na više jezika Brza korisnična podrška dostupna na više jezika
No need to wait at petrol stations or borders Nema potrebe da čekate na benzinskim stanicama ili na granici

Kazna na autocesti - Važne informacije i dodatne naknade

U skladu sa važećim odredbama, e-vinjeta se uvek mora kupiti pre ulaska na put koji podleže naplati putarine (praktično pre putovanja). Uvek kupujte vinjetu pre putovanja: kupljena vinjeta ne daje retroaktivno pravo na korišćenje puta - ako vinjetu kupite nakon putovanja, to i dalje znači da se to putovanje kvalifikuje kao neovlašćeno korišćenje puta i vozač/vlasnik vozila podleže naplati kazne.

Novosti

Vodič za vinjetu za autocestu za one koji dolaze na Veliku nagradu Mađarske 2024

Vodič za vinjetu za autocestu za one koji dolaze na Veliku nagradu Mađarske 2024

Velika nagrada Mađarske 2024. je jedan od najočekivanijih događaja za ljubitelje motosporta. Hungaroring, smešten samo 20 km od Budimpešte u Mogyoródu, odmah pored autoputa, svake godine privlači hiljade navijača iz celog sveta. Ako planirate da prisustvujete ovom uzbudljivom događaju i vozite se do Mađarske, važno je znati rute do mesta održavanja i koju mađarsku vinjetu kupiti za vaše putovanje.
Nove usluge dostupne na web stranici hungary-vignette.eu

Nove usluge dostupne na web stranici hungary-vignette.eu

Nove funkcije su dodate na hungary-vignette.eu kako bi kupovina vinjete za Mađarsku vinjete još lakša, brža i sigurnija.
Tačna validnost mađarskih vinjeta za autoput 2024

Tačna validnost mađarskih vinjeta za autoput 2024

Mađarski autoputevi imaju dobro razvijenu infrastrukturu, tako da je vinjeta za autoput nezamenjiv alat za vožnju po mađarskim putevima. Ali pre nego što krenete na putovanje i kupite svoju e-vinjetu, vredi obratiti pažnju na period važenja kako biste izbegli kazne za neovlašćeno korišćenje puteva!
Vinjeta za autoput
hungary-vignette.eu
barion-kartica
Pratite nas: Voxpay na Facebook-uVoxpay na InstagramuVoxpay na Tiktoku